Blog

Soorten zolderisolatie: voor- en nadelen |Familie klusjesman

Home Huis & Onderdelen Kamers Zolder

Op zoek naar de beste zolderisolatie?Dat antwoord hangt af van uw definitie van ‘beste’.De best presterende manier om een ​​zolder te isoleren komt niet altijd overeen met de meest kosteneffectieve manier. Handmatige verfspuitmachine

Soorten zolderisolatie: voor- en nadelen |Familie klusjesman

Laten we eerst de meest voorkomende soorten isolatie bespreken die beschikbaar zijn voor zolders: glasvezelmatten, cellulose, losse glasvezel en spuitschuim.Er zijn meer opties, maar deze vier materialen vormen de overgrote meerderheid van de installaties.De term “R-waarde” verwijst, indien hieronder gebruikt, naar het vermogen van het materiaal om de overdracht van warmte te weerstaan, en bij metingen wordt gekeken naar “per-inch”-eenheden.Hoe hoger het getal, hoe beter.

Geïnteresseerd in het verhogen van de R-waarde op uw zolder?Met ingeblazen isolatie kunt u energie besparen.

Glasvezelmatten bieden de gemakkelijkste manier om zolderisolatie of vrijwel elk deel van uw huis toe te voegen.Meestal bieden matten echter de slechtste isolatieprestaties voor elke klus.Maar in de winkel een bundeltje pakken en uitrollen kost weinig moeite, dus mensen gebruiken het veelvuldig.

De onderstaande afbeelding toont een gruwelijke installatie gevonden in een huis van twee jaar oud.De woning stond in een chique wijk en ja hoor, deze kwam door de stadskeuring.

Ik zal de R-waarde niet eens bespreken, omdat glasvezelmatten niet op zolder thuishoren.

Cellulose – gerecycled, vermalen papier waaraan boorzuur is toegevoegd voor insectenbestrijding en brandwerendheid – biedt een betere optie voor zolderisolatie dan matten.Als u ervoor kiest om cellulose zelf te installeren, kunt u de isolatie in zakken kopen bij uw plaatselijke bouwmarkt.Als je genoeg koopt, kun je waarschijnlijk gratis een isolatieventilator gebruiken.Probeer niet één enkele zak te kopen en deze met de hand uit te spreiden ter isolatie: hij is veel te dicht opeengepakt.

De cellulose-isolatiemethode veroorzaakt veel stof, maar klaart de klus.Als je een professional inhuurt, gebruiken ze natgespoten cellulose, waaraan een kleine hoeveelheid water wordt toegevoegd om het stof onder controle te houden en de isolatiewaarde per inch iets te verhogen.

Cellulose levert een R-waarde van ongeveer 3,5 per inch.Hoewel het niet echt een luchtbarrière creëert, houdt het dichte materiaal de meeste luchtbeweging tegen.Dat helpt de vorst op zolders onder controle te houden.Niet helemaal natuurlijk, maar het doet het behoorlijk goed.Hetzelfde kan niet gezegd worden van glasvezel.

Als u contact opneemt met de Cellulose Insulation Manufacturers Association, verzekeren zij u dat cellulose absoluut de beste keuze is voor isolatie.

Los opgevulde glasvezel lijkt de zolderisolatie in nieuwbouwwoningen te domineren en heeft een R-waarde van ongeveer 2,5 per inch.Net als cellulose heb je een grote machine nodig om het in te blazen. Je kunt het niet zomaar in zakken kopen en rond jezelf verspreiden.

Oudere glasvezel jeukt en stoort je huid en longen veel meer dan de nieuwere.

Pro-tip: denk er niet eens aan om enige vorm van isolatiewerk uit te voeren zonder een gasmasker te dragen.

Een veel gepubliceerd onderzoek, uitgevoerd door Oak Ridge Laboratories in 1991, zei dat losse glasvezelzolderisolatie veel van zijn isolatiewaarde verloor zodra de temperatuur onder de 20 graden daalde, waardoor losse glasvezel een inferieur product werd vergeleken met cellulose.Ik nam over deze kwestie contact op met Andre Omer Desjarlais van Oak Ridge Laboratories en hij zei: “Dit was twintig jaar geleden waar, maar alle glasvezelfabrikanten hebben hun producten sindsdien aanzienlijk veranderd en dit is eenvoudigweg niet langer een probleem.”

Ook hierover heb ik contact opgenomen met diverse isolatiefabrikanten.Ze zeiden hetzelfde en stuurden me geweldige informatie om dit te onderbouwen.Los opgevulde glasvezelzolderisolatie ondervindt nog steeds convectie, maar lang niet zo veel als vroeger glasvezel.

Als u contact opneemt met de North American Insulation Manufacturers Association, verzekeren zij u dat glasvezel of minerale wol absoluut uw beste keuze is voor zolderisolatie.

Sproeischuim biedt de beste zolderisolatieprestaties die beschikbaar zijn.Kies uit twee typen: gesloten cel en open cel, respectievelijk 2 pond en ½ pond.Ze hebben isolatiewaarden van respectievelijk ongeveer R-6,5 en R-3,6 per inch.Wanneer ze op de juiste manier worden geïnstalleerd, vullen beide soorten isolatie alle hoeken en gaten in een ruimte en zorgen ze voor een perfecte luchtbarrière.Als er geen lucht doorheen kan bewegen, is er geen warmteoverdracht door convectie.

Met schuim met gesloten cellen dient een dikte van 2 inch ook als vochtbarrière.Vanwege dit en de hogere R-waarde per inch is de meeste schuimisolatie die in Minnesota wordt gebruikt een gesloten celstructuur.Probeer er met uw vinger in te prikken om het verschil tussen de twee te zien.In schuim met open cellen kun je gemakkelijk een gaatje prikken, maar in schuim met gesloten cellen niet.Dat spul is veel te moeilijk.Dit is de reden waarom spuitschuim de temperatuur in uw huis kan regelen.

Het grote nadeel van beide soorten spuitschuimisolatie ligt in de kosten.Het is duur spul en het mag niet door een doe-het-zelver worden geïnstalleerd.Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet kan, het moet gewoon niet.Het vereist deskundig gebruik van een spuitschuimpistool.Professionals hebben het al moeilijk genoeg om het goed te doen.

De onderstaande afbeelding toont een mislukte spuitschuiminstallatie aan de randbalk van een nieuwbouwwoning die ik heb geïnspecteerd.

Eén nadeel: bij isolatie van sproeischuim moeten giftige gifstoffen worden afgevoerd.Ik ben geen expert op dit gebied, dus ik ga er niet over in discussie.Sommige mensen uiten er hun zorgen over, dus doe je eigen onderzoek.Na mijn eigen onderzoek te hebben gedaan, kwam ik tot de conclusie dat ik het prettig vond om het in mijn eigen huis te plaatsen.

Rueben Saltzman is de president en eigenaar van Structure Tech Home Inspections

We ondersteunen IE (Internet Explorer) niet langer omdat we ernaar streven site-ervaringen te bieden voor browsers die nieuwe webstandaarden en beveiligingspraktijken ondersteunen.

Soorten zolderisolatie: voor- en nadelen |Familie klusjesman

Cnc 5-assige spuitmachine Wij raden onze gebruikers aan om de browser te updaten.